1. خانه
  2. مستندات
  3. sherlock holmes : crimes & punishment
  4. مقدمه

مقدمه

مقدمه:

 

“جنایات و مکافات” عنوان هفتمین بازی ساخته شده با محوریت کاراگاه افسانه ای “شرلوک هلمز” است. این سری از بازیها ( که در سبک ادونچر طراحی و ساخته شده اند ) به واقع مسیری رو به رشد را طی کرده اند و در هر نسخه مخاطبان با نوآوری هایی دیدنی و لذتبخش در عالم سرگرمی روبرو بروده اند.

 

اگر از ارتقاء گرافیک و جذابیت های بصری و جلوه های ویژه ( که در دنیای بازیهای رایانه ای امری معمول است ) بگذریم طراحان سری بازیهای شرلوک هلمز با خلق قابلیت هایی در فرایند استنتاج و تفکر و نحوه دستیابی به نتایج و حل معماها توانسته اند خصوصا” در عناوین اخیر،گیم پلی جذابی را برای علاقمندان ادونچر رقم بزنند.

 

“جنایات و مکافات” در شش اپیزود طراحی و ساخته شده است. شش مرحله کاملا” مجزا که هر یک دربرگیرنده یک جنایت می باشد. “هلمز” و دکتر “واتسون” و بازرس “لستراد” از شخصیت های ثابت مراحل می باشند و شخصیت های دیگری در هر مرحله به آن افزوده می شوند.

 

فرایند عبور از مراحل و کشف و حل معماهای بازی به هیچ عنوان خسته کننده نبوده و بسیار روان و جذاب طراحی شده اند.

 

نکات:

۱ – اساس گیم پلی عناوین ماجرایی بر پایۀ مکالمه است. سیستم مکالمه در این بازی همانند سایر عناوین است اما یک مورد خاص بدان افزوده شده است که آن هم سیستم بررسی شخصیت است.یعنی قبل از گفتگو با هر کاراکتر، ابتدا می بایست بر روی آیکن “بررسی شخصیت” کلیک کرده تا به شخصیت و حالت ظاهری وی پی ببرید.

۲ – در بازی، کارآگاه معروف “شرلوک هلمز” دارای قابلیت هایی متعددی است که دو  قابلیت ، در بازی بسیار حیاتی هستند.نخست ،قابلیت دید ویژه که با کلید T فعال می گردد و “هلمز” را قادر می سازد اشیایی را ببیند که دیگران نمیتوانند.قابلیت دوم نیز توانایی بازسازی حادثه به وقوع پیوسته در گذشته است که به کمک فشردن کلید F صورت می پذیرد.

۳ – در تمامی پرونده ها و در جهت پیشبرد داستان ،نیاز به بررسی کامل اجساد، ردپا و … را دارید.عناصر و بخش هایی که نیاز به بررسی دارند ( یا به طور کامل بررسی نشده اند ) به رنگ ذره بین سفید هستند و پس از آنکه به طور کامل بررسی شده، ذره بین به رنگ سبز در می آید.

۴ – قابلیت استنتاج “هلمز” نیز یکی دیگر از بخش های حیاتی بازی ست که با فشردن کلید B به آن دست خواهید یافت.درنسخه قبلی صفحۀ استنتاج تقریبا” به شکل یک تخته نتیجه گیری بود اما در این بازی طراحان از خود سلیقه نشان دادند و فضای مغز “هلمز” و سلول های خاکستری اش را جایگزین آن نموده اند. جهت استنتاج ابتدا می بایست با فشردن کلید Space ارتباط بین سرنخ ها ( Clues ) را برقرار نموده و سپس نتیجه گیری کنید.دقت کنید در این راهنما فقط به استنتاج های صحیح پرداخته شده است. ضمنا” در برخی موارد لازم است برخی از سرنخ های خاص را به هم ارتباط دهید تا مأموریت جدیدی باز شود که بدون انجام آن مأموریت پیشروی در داستان میسر نیست.پس به این نکته توجه خاصی داشته باشید.

۵ – در هنگام مکالمه با شخصیت ها، گاهی نیاز است جهت اثبات ادعای خود، مدرکی را از بین یافته های خود به متهم یا مظنون نشان دهید.جهت انجام این امر بلافاصله پس از نمایان شدن کلید Q بر روی صفحۀ نمایش، آنرا فشرده و از سمت چپ ، عنوان مدرک مورد نظر را انتخاب کنید.

۶ – جهت بررسی اشیاه ( شامل قاب عکس، کیف، برخی از نامه ها و … ) لازم است به پشت آنها نگاهی بیندازید که این کار با نگه داشتن کلیک راست ماوس و درگ کردن صورت می پذیرد.

۷ – با فشردن کلید Tab به مکالمات، نقشه، مدارک و اشیای یافت شده دست خواهید یافت.

۸ – در برخی از پرونده ها لازم است جهت بررسی اشیا و مدارک یافت شده به آرشیو “هلمز” نگاهی بیندازید.آرشیو “هلمز” در سمت چپ و راست شومینه “خیابان بیکر” قرار دارد.

۹ – در قسمتی از بازی و جهت پیشبرد روند آن می بایست از سیستم کو-آپ ( دونفره ) استفاده کنید. با فشردن کلید Q میتوان بین شخصیت ها سوئیچ کرد.

۱۰ – در پایان هر پرونده و پس از آنکه استنتاج نهایی را انجام دادید، میتوانید از بین پایان های مختلف یکی را انتخاب کنید که در این راهنما به تمامی حالات پایان یک پرونده در استنتاج های صحیح، اشاره شده است.

۱۱ – جهت عبور از معماها و پازل ها میتوان از کلید Space استفاده نمود. با فشردن این کلید حل معما به بازی سپرده خواهد شد.