1. خانه
  2. مستندات
  3. Frontlines : Fuel of war
  4. نفت

نفت

زندگی مدرن و امروزی ما به آن وابسته است. چه اتفاقی می افتد اگر روزی به پایان برسد؟
این اتفاق در داستان بازی و در سال ۲۰۲۴ اتفاق می افتد، نه یکباره و غیر منتظره بلکه  به آهستگی و از تابستان ۲۰۰۸  این روند آغاز شده است، زمانی که تقاضای بین المللی برای نفت بیش از توان تولیدکنندگان نفت بود. از این پس بهای نفت از ۷۰ دلار به ۱۰۰ دلار برای هر بشکه رسید.
مردم چیزی بیش از این گرانی احساس نکردند و مثل همیشه انتظار نوسان قیمت و کاهش یافتن مجدد قیمت نفت را داشتند . اما در عوض، قیمت نفت افزایش چشمگیری یافت و به آهستگی بر اقتصاد جهانی تاثیر گذاشت و انرژی را به یکی از مسائل مهم روز تبدیل کرد.
در ابتدا همه چیز منطقی تر بود: هزینه ها افزایش یافت و درآمد ها کاهش، مردم صرفه جویی را شروع کردند و منتظر ماندند تا این وضعیت به پایان برسد. اما این طور نشد. ناامیدی کم کم مردم را فراگرفت. ورشکستگی بنگاه های اقتصادی ریز و درشت افزایش پیدا کرد و روند تجارت مختل شد.
تا سال ۲۰۱۲، اقتصاد کشورهای توسعه یافته تنها با مشکل بیکاری و مسائل مالی روبرو بود. در میان عامه مردم اتومبیل یک وسیله لوکس به حساب می آمد چون سفر به فواصل دور امری پر هزینه بود. مردم به دنبال وسیله ای کوچکتر و مقرون به صرفه تر بودند، استفاده از انرژی خورشید یا باد وکشاورزی در حیاط پشت خانه و استفاده از مواد بازیافتی تبدیل به امری متداول شده بود. در جهان سوم فشار روانی  ناشی از  تغییر وضعیت باعث بروز وضعیتی بدتر و ناهنجارتر شد. جمعیت پر تعداد پناهندگان که از گرسنگی یا بیماری یا فجایای طبیعی می گریختند باعث ایجاد هرج و مرج، درگیری و آشفتگی شد. افراد بسیاری کشته شدند و جهان نظاره گر این وضعیت نابسامان بود. بازماندگان تنها خدا را شکر می کردند که هنوز زنده اند! با شروع دومین دهه این قرن، بحران نفتی باعث ایجاد مشکلات جدی تری در جهان شد. اما خاورمیانه، منبع جهانی نفت، بیشترین آسیب را دید. دسته بندی های سیاسی، فرهنگی و مذهبی باعث بروز خشونت و در نتیجه ویرانی در مقیاسی وسیع شد.
بحران اصلی در سال ۲۰۱۴ زمانی آغاز شد که نیروهای غربی از سلاح های اتمی برای دفاع از میدان های نفتی در برابر یک ارتش شورشی استفاده کردند و این موضوع باعث بروز یک فاجعه و تبدیل چندین حوزه نفتی به مناطق خطرناک آلوده به رادیواکتیو شد. دولت ها سقوط کردند و هرج و مرج برپا شد. گروه های مافیایی، جوفه های مرگ و گروه های مذهبی جهان را به یک محیط فاقد فن آوری و بدوی تبدیل کردند.
در جهان توسعه یافته اوضاع بدتر شد. مردم با خاموشی و قطع برق مشکلی نداشتند ولی نمی توانستند با گرسنگی و بیماری های خطرناک کنار بیایند. بیمارستان ها پر از بیمار بود، مردم کم کم به دیدن فقر و مرگ در شهرهایشان عادت کردند و فقط سعی می کردند زنده بمانند.
ابر قدرت ها یعنی ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین که به دنبال انرژی بودند، متوجه وجود آخرین منابع نفتی جهان شدند: حوزه نفتی دریای خزر در آسیای مرکزی، مقدار این نفت برای همه کافی نبود و هیچ کس به تنهایی نمی توانست آن را در اختیار بگیرد. به همین دلیل به دو گروه تقسیم شدند: ائتلاف غرب یعنی آمریکا و اروپا و اتحاد ستاره سرخ میان چین و روسیه. هر یک از دو گروه امکانات ماهواره ای پیشرفته ای فراهم کرد تا مالک این منبع باشد. سربازان قدرتمندی برای انجام ماموریت به منطقه اعزام شدند. همه منتظر شلیک نخست هستند. پاسخ سوال نخستین این است: انسان برای هر قطره از نفت نا پای جان می جنگند.